Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@09:38:14 GMT

تاثیر استفاده از تجهیزات صنعتی در پرورش طیور

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۲۰۲۲

تاثیر استفاده از تجهیزات صنعتی در پرورش طیور

    در ادامه به معرفی برخی از این سیستم ها خواهیم پرداخت.
سیستم تهویه مرغداری :
تهویه در سالن های مرغداری از جمله مهمترین المان های پرورشی می باشد چرا که طیور دارای سیستم تنفسی بسیار حساسی می باشند . در صورتی که اکسیژن به صورت مناسب در اختیار طیور قرار نگیرد مشکلات بسیار در روند پرورش صحیح آنها ایجاد شده و احتمال خسارت گسترده و تلف شدن طیور بسیار زیاد می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از این رو در سالن های پرورش استفاده از یک سیستم تهویه مناسب امری بسیار ضروری می باشد. این سیستم پیش از راه اندازی سالن باید طراحی شده و شرایط ورود و خروج هوا و همینطور میزان هوای جابجا شده در سالن مشخص شود .
در سیستم تهویه از فن مرغداری ، دریچه های هوا ، فن های سیرکولاسیون و پنجره ها استفاده میشود . تعداد فن های مرغداری بسته به شرایط نیاز ورودی خروجی هوا دارد.
فن های مرغداری از نوع فن های آکسیال می باشند. این فن ها که به هواکش مرغداری نیز معروف است توان کشش هوای بسیار بالایی دارند و از این رو میتوانند هوا را از فاصله ی زیادی جذب کرده و به بیرون منتقل کنند. فن های مرغداری در اندازه های 100 ، 120 و 140 موجود می باشند . در اغلب طراحی ها ، هوا از یک طرف که در جهت باد می باشد وارد سالن شده و از طرف مقابل توسط فن های مرغداری از سالن خارج میشود.
تعداد و اندازه ی فن ها همانطور که اشاره شد بسته به میزان هوای مورد نیاز سالن می باشند که بر اساس یکسری فرمول های ریاضی و با توجه به نیاز هوای طیور ، اندازه و ارتفاع سالن محاسبه میشود.
در سیستم تهویه سالن های مرغداری علاوه بر فن مرغداری ، دریچه های هوا نیز نقش مهمی دارند و میزان هوای ورودی به سالن را از دیواره های کناری افزایش می دهند .
به طور کلی در سیستم تهویه سالن های مرغداری باید بر اساس نیاز آن سالن از دستگاه های فن و دریچه استفاده کرد و استفاده نادرست از این دستگاه ها امکان وارد شدن هزینه های بالا به پرورش دهنده را افزایش خواهد داد.
سیستم تغذیه :
از جمله مواردی که نقش بسیار مهم و کاملا مستقیمی در پرورش طیور دارد تغذیه طیور می باشد. طیور در دوره های مختلفی زندگی خود نیاز به جیره های غذایی مختلفی دارند که در آنها از نظر پروتئین مصرفی ، کلسیم ، آهن و سایر ویتامین ها و مواد مغذی تفاوت های گاها عمده ای وجود دارد. در پرورش طیور غالبا از دان های پلت شده و یا دان های آسیاب ده برای این کار استفاده میشود .
عملیات تولید مواد غذایی در بهترین حالت باید در خود مرغداری و در خط تولید مخصوص مرغداری صورت گیرد تا کارشناس مربوطه ی مرغداری نظارت کاملی بر مواد موجود بر پلت یا دان تهیه شده داشته باشد.
این خط تولید شامل سه دستگاه آسیاب مرغداری ، بالابر و میکسر مرغداری می باشد که در ادامه به بررسی تک تک آنها خواهیم پرداخت.
آسیاب مرغداری اولین دستگاه در خط تولید دان مخصوص مرغ می باشد.
پیش از توضیح این دستگاه اشاره به دلایل پودر کردن و پلت کردن دان طیور ضروری می باشد. طیور توان بسیار بالایی در تشخیص مواد خوراکی دارند. برای مثال شما ذرت و سویا را با درصد 50 درصد مخلوط کرده و در مقابل طیور قرار میدهید. اگر بر فرض مثال پرنده از سویا خوشش نیاید ، تمامی سویای موجود در داخل ظرف غذاخوری باقی خواهد ماند. در نتیجه هم پروتئین کمی به طیور می رسد و هم اینکه راندمان مصرف مواد غذایی کم شده و از این رو هزینه ی بالایی برای تغذیه ی طیور باید صرف شود.
در نتیجه در مرغداری ها و حتی در پرورش طیور با تعداد کم پیشنهاد اکید میشود که از پلت و یا دان های آسیاب شده استفاده شود . پلت ها هم همان دان های اسیاب شده می باشند که به وسیله ی دستگاهی مخصوص به صورت تکه هایی قرص مانند در می آیند که امکان نگهداری مناسبتری دارند.
دستگاه آسیاب مرغداری وظیفه ی آسیاب کردن مواد غذایی را دارد. مواد غذایی مورد نیاز به صورت مجزا وارد آسیاب مرغداری میشود و این دستگاه با استفاده از چکش های مخصوصی که دارد مواد را به طور کامل له و آسیاب می کند.  
پس از آسیاب شدن این مواد باید به وسیله ای به نام میکسر منتقل شود. در میکسر تمامی مواد مورد نیاز تغذیه طیور در یک دوره ی خاص، روی هم ریخته شده و میکسر به صورت کامل انها را مخلوط میکند .
انتقال مواد با توجه به اینکه به صورت تناژی می باشد به صورت دستی امکان پذیر نیست و باید با استفاده از ابزاری به نام بالابر مرغداری انجام گیرد .
بالابر مرغداری وسیله ای استوانه ای شکل است که دارای موتوری مخصوص و همینطور یک مارپیچ در داخل خود می باشد. با روشن شدن موتور مواد توسط سیستم مارپیچی به سمت بالا و به سمت مخزن میکسر حرکت داده میشوند.
توجه داشته باشید که در انتخاب خط تولید باید دستگاه ها با توجه به ظرفیت های یکدیگر انتخاب شوند. برای مثال انتخاب یک میکسر 1 تنی برای یک اسیاب 2 تنی کار درستی نیست و در راندمان و مدت زمان تولید مواد تاثیر گذار خواهد بود.   همچنین بالابر نیز با توجه به ارتفاع میکسر و فاصله ی بین مخزن خروجی اسیاب و مخزن ورودی میسکر انتخاب میشود.
آخرین مرحله در خط تولید دان مخصوص طیور میسکر می باشد . میسکر دارای گرداننده ای مرکزی و مخصوص می باشد که به صورت مداوم مواد اسیاب شده را مخلوط میکند . این مخلوط کردن بسته به مقدار مواد داخل مخزن ممکن است حتی به چندین ساعت نیز نیاز داشته باشد .
میکسر مرغداری نیز دارای موتور مخصوصی بوده که وظیفه ی چرخاندن و حرکت دادن مواد داخل مخزن را دارد .
پس از اتمام کار مواد در مخزن خروجی میکسر قرار داده میشود. این مواد یا به صورت مستقیم و به همان شکل پودری به محل نگهداری طیور انتقال داده میشود و یا به محل دستگاه پلت منتقل میشود تا مواد به صورت پلت درآیند. پلت شدن مواد غذایی امکان نگهداری انها را برای مدت زمان بیشتری فراهم میکند و پرتی مواد را به حداقل میرساند .
همچنین با توجه به وزن سبک و سنگین برخی مواد داخل جیره تهیه شده ممکن است مواد سنگینتر در حالت پودری به پایین رفته و در نتیجه از حالت میکس کامل خارج شود . از این رو پلت کردن مواد کار مناسبتری است.
نتیجه گیری :
در این نوشته در مورد اهمیت دو فاکتور مهم در نگهداری از طیور یعنی تهویه و همینطور تغذیه صحبت کردیم . عدم دقت در این دو مورد به صورت مستقیم در کاهش راندمان پرورش تاثیر گذار بوده و سبب کاهش راندمان خواهد شد. در نتیجه دقت بیشتری در انتخاب و پیاده سازی راه های بهره مندی از سیستم های تهویه و تولید مواد غذایی داشته باشید تا بهترین شرایط را برای نگهداری از طیور فراهم کنید .
 

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۲۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۷۱۰ میلیون یورو تجهیزات صنعت نفت

به گزارش خبرنگار مهر، احسان ثقفی رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سالانه نزدیک به ۷۱۰ میلیون یورو صادرات تجهیزات صنعت نفت داریم اما هدف‌گذاری که در این حوزه صورت گرفته است ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو است که امیدواریم تا دو سال آینده محقق شود.

وی در رابطه با وضعیت صادرات خاطر نشان کرد: توسعه بازار فرامرزی را از سال گذشته به صورت جدی دنبال کردیم. و اکنون به کشورهای همسایه اعم از کشورهای عربی، کشورهای شمالی و آمریکای جنوبی صادرات تجهیزات صنعت نفت را داریم اما تنها ۱۰ درصد ظرفیت است.

ادامه دارد…

کد خبر 6098086 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • کشف تجهیزات استراق سمع در سالن جلسه هیات دولت لهستان
  • سالن جشن آموزش و پرورش در شأن معلم نیست/ لزوم تکریم توسط جامعه
  • فیلتر شنی در دستگاه های تصفیه آب صنعتی
  • صادرات ۷۱۰ میلیون یورو تجهیزات صنعت نفت
  • جوجه ریزی بیش از ۴ میلیون قطعه‌ در واحد‌های پرورش مرغ استان قزوین
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • خرید دستگاه تصفیه آب خانگی با خدمات طلایی شرکت آبگونه
  • فرآیند پرورش و پردازش گوشت مرغ در مدرن ترین مرغداری و کارخانه آمریکا (فیلم)
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟